Connect with us

Hallå, hur kan vi hjälpa dig?

Katter

Möt katten Xherdan – inofficiellt ”världens mest skrämmande katt”

"världens mest skrämmande katt"
Instagram

Från pussel till ”världens mest skrämmande katt”. Men låt inte utseendet avskräcka, Xherdan är en riktigt snäll katt som älskar att gosa, precis som alla andra katter.

Vi har genom åren fått vår beskärda del av berömda katter på nätet, allt från Grumpy Cat, till världens minsta katt, till gulliga pälsbollar, men det är faktiskt första gången jag publicerar en ”skrämmande katt”.

Uttrycket ”bara ett ansikte som endast en mamma kan älska” används vanligtvis i mindre smickrande sammanhang, men i fallet med Xherdan så kan det nog stämma.

"världens mest skrämmande katt"
Instagram

Men jag får också en känsla av att jag tycker synd om dessa nakenkatter, en högst irrationell sådan, men den kommer alltid till mig, ungefär som – ”men stackars katt som inte har någon päls”.

Hans matte Sandra Filippi älskar honom dock extremt mycket och säger att han trots sitt skrämmande utseende är en helt vanlig katt som älskar att sova och interagera med sina ägare.

Nyligen blev en video av honom viral där folk lite elakt jämförde den rynkiga katten med en hjärna, en larv eller att han liknar en alien, men för hans matte kan han inte vara mer perfekt.

Hon medger dock att även om många faktiskt blir lite rädda första gången de ser honom, så ändrar de ganska snabbt uppfattning efter att ha sett hur lekfull och vänlig han faktiskt är.

”Världens mest skrämmande katt” Xherdan

Kolla även in dessa

Blandat

Nordkoreas officiella tidning Rodong Sinmun förnekar nu att dess ledare kan böja tid och rum. Därmed sattes en punk för en lång tradition som...

Blandat

Edvard Munchs målning ”Skriet” är i behov av social distansering. Det konstateras av en internationell expertgrupp som undersökt varför målningens färger försämrats. Upptäckten av...

Blandat

Journalisten Justin King mosar Anti-Lockdown argumenten i en video som rönt en viss uppmärksamhet. Han går till frontalangrepp mot högerfalangen som så vackert sjunger...

Blandat

Personal vid Saint-Pierre Hospital i Bryssel vänder ryggen mot den belgiska premiärministern i en kraftfull manifestation under ett officiellt besök. Belgiens regering har fått...