torsdag 21 oktober 2021

Är detta världens värsta farthinder – rena mardrömmen för bilisterna som liksom #WTF

Vet inte om detta är världens värsta farthinder, men det är i alla fall en mycket god kandidat och man undrar liksom hur tusan tänkte de här.

Tanken var i alla fall att förhindra att tunga fordon skulle använda gatan som genväg, men frågan är om dom inte smalnade av lite för mycket…

En boende som sett åtskilliga krascher under åren lopp satte upp en kamera för att registrera händelser under den senaste månaden.

Tim Vigor säger att hundratals bilar och skåpbilar har kraschat på Woodmere Avenue i Watford, sedan kommunen satta upp stålpollar för att stoppa stora fordon.

världens värsta farthinder
Credit: Youtube

Tim har delat videoklippet till en lokal Facebook-grupp som fångar bilförarna när deras fordon träffar pollarna, skriver deadlinenews.

Fordon efter fordon kolliderar på nästan identiska sätt med trottoarkanten och stålpollarna, till och med en polisbuss får smaka på farthindret.

Vissa fordon närmar sig det smala körfältet i hög fart medan vissa kryper fram – men de råkar ut för samma öde, det tar tvärstopp.

Tjänstemän och representanter från trafikverket har enligt uppgift besökt platsen, men inte mycket har hänt.

Världens värsta farthinder som får bilister att liksom #WTF

Det var för drygt 10 år sedan som man valde att smalna av vägen – och hur mycket plåt som skrynklats genom åren är en tiotusenkronorsfråga.

Hittade en film som beskriver det diaboliska farthindret