varmkorv förkorta livet
Image by Jim Walker from Pixabay

Kan verkligen en varmkorv förkorta livet med 36 minuter – ja säger forskare

Enligt en ny och uppmärksammad rapport kan en varmkorv förkorta livet med totalt 36 minuter, vilket faktiskt låter smått galet och osannolikt.

Det är forskare vid ”University of Michigan School of Public Health” som funnit att en enda korv kan förkorta ditt liv med 36 minuter.

I studien, som publicerades i tidskriften Nature Food, tittade de på 5853 olika livsmedel och mätte deras effekt på livslängden i termer av minuter som erhållits eller förlorats.

Vem tackar nej till en smarrig och ”livsfarlig” korv?

varmkorv förkorta livet
Image by Monsterkoi from Pixabay

Studien säger också att bacon förkortar ens liv med drygt 6 minuter, och en dubbel ostburgare förkortar livet med drygt 8 minuter.

Men kan verkligen detta stämma, säg att man äter tre varmkorvar, då har livet kortats med hela 1 timme och 48 minuter.

Tänker även att om man äter pizza, bacon, och falukorv några gånger i veckan, ja då pratar vi ju flera år under en typ 50-års period.

Rena rama dödsfällan i minuter räknat…..

varmkorv förkorta livet
Image by Jim Walker from Pixabay

Eller ta de som ställer upp i korvätartävlingar, de borde ju nästan vara döda vid det här laget, om de inte kompenserar med enorma mängder bananer och grönsaker.

Men det finns saker som väger upp dessa dystra fakta, t.ex så förlänger en avacado livet med drygt 2 minuter och en banan med 13 minuter och 30 sekunder.

Fast visst är det en intressant studie som egentligen bara bekräftar det vi tidigare visste, men 36 minuter, där fick man något att grunna på.

Kan en varmkorv verkligen förkorta livet med 36 minuter?

Introbild – Image by Jim Walker from Pixabay