Marcos Rodriguez Pantoja som växte upp med vargar säger att han är extremt besviken på människor, och hur hans liv förvandlades till det sämre i den mänskliga världen.

Marcos som bodde med vargarna i 12 år föddes 1946 i Spanien. Hans mor dog när han endast var tre år, då såldes han till en herde, men mannen dog när Marcos bara var sju år gammal.

Marcos växte upp med vargar

växte upp med vargar

Då ”adopterades” han av ett par vargar, han säger att de betraktade honom som en bror, och vargmamman uppfostrade honom.

Han sov i en grotta full med fladdermöss och ormar, han blev expert på att överleva i vildmarken skriver unilad.

växte upp med vargar

Han hittades av polis vid 19 års ålder och togs bort från sitt hem, som han säger att han saknar.

Han har svårt att förstå den kyla som finns i världen, men den kyla han upplevde när han sprang runt barfota och halvnaken med vargarna, den plågade inte honom.


Marcos Rodríguez Pantoja växte upp med vargar. De var hans familj

växte upp med vargar

När han blev ”räddad”, föll hela hans värld samman, han har aldrig känt samma lycka som när han levde tillsammans med vargarna i det vilda.

Han säger att han blivit lurad och utnyttjad av chefer och fått kämpat hårt sedan han återvände till civilisationen.

växte upp med vargar

Marcos medger att han försökte återvända till berget, men att det inte var detsamma längre. Vargarna ser honom inte som en bror längre, och de närmar sig inte honom längre när han försöker kontakta dem.

Han förklarar:

”Vargarna finns kvar och om jag ropar till dem så svarar de, men de kommer inte fram till mig. Jag luktar människa, jag bär parfym.”