Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Retro

Möt Egyptern som bara använder vintage-telefoner – och där mobiler är ett stort NEJ

vintage-telefoner
Youtube

Hassan al-Tourky som samlar på vintage-telefoner kan vara en av få människor i vår moderna tidsålder som inte går runt med en nalle i fickan.

I hans samling finns bland annat en telefon från 1933 som användes av Egyptens avlidna kung Farouk, och telefoner som en gång i tiden ägdes av bl.a Charlie Chaplin, Thomas Hudson och andra kändisar.

Vänner och släktingar till den 65-åriga verkstadsägaren kan nå honom på hans gamla telefon från 1898 som han har i sitt vardagsrum, en av flera vintage-telefoner han äger.

Al-Tourky ringer upp en från sin samling och ringer när han sitter i sin fåtölj, en bild som påminner om tidigt 1900-tal.

Han köper delar från auktioner eller samlar in dem som kastas i gamla palats och villor och återställer dem till ett funktionsdugligt skick för andra entusiaster.

Detta är mitt yrke … min fars och min farfars, jag ärvde det från dem. Jag älskar det, för det är vad vi är bra på”, sa han.

”Det handlar inte om pengar, jag kan bara inte överge den sak jag växte upp med och älskade,” fortsatte al-Tourky.

Han och hans söner, som ofta hjälper till i butiken, säger att de inte kan är så insatta i telefonernas historia.

Hassan säljer en del av av telefonerna i samlingen och behåller andra som han avser att vidarebefordra till sina söner.

Tänk så skönt att aldrig behöva uppdatera sin telefon, inga pinkoder och annat jävelskap som skapar stress och frustration….

Hassan al-Tourky älskar verkligen sina vintage-telefoner

Spana även in dessa

Blandat

Gatumusikanterna kickar igång låten ”Creep” av Radiohead och snabbt fylls trottoaren med diggande och hänförda åskådare. Gänget som kallar sig för ”Allie Sherlock &...

Blandat

Rymdstationen ISS läcka har gäckat astronauter under en längre tid, och trots ett idogt letande så har man inte hittat den. Astronauterna på den...

Livet

Nu finns ”Breathable Bacon” – ansiktsmasken som är ett måste för alla som verkligen älskar lukten av bacon. Det amerikanska företaget som tagit fram...

Blandat

Flaskmatade spädbarn kan få i sig miljontals bitar av mikroplaster, visar nu ny forskning som belyser överflödet av plast i våra livsmedelsprodukter. Människor får...