virala sajter
Image by yogesh more from Pixabay

Hur kommer det sig att vissa virala sajter kör ut så mycket gammal skåpmat?

Det finns gott om virala sajter, någonstans ligger det ju underförstått i begreppets natur att en historia är populär just nu eller varit den sista tiden.

Vad jag inte kan fatta är att så många kränger ut gammal skåpmat, gjorde t ex ett besök på sajten uppskattat i kväll och förfärades av hur de använder gamla storys i brist på annat.

Kollade t.ex påHunden Mollie ska ta farväl av sin döende husse – men då upptäcker hon det ofattbara”, clickbait var inne för sisådär 5 år sedan, och storyn, ja den är från 2016.

Vem i ärlighetens namn vill läsa om en sniffande hund, som dessutom ägde rum för 5 år sedan?

Så nästa post – ”Blind hund omhändertas av vänliga familjen – opereras och får se sina räddare för första gången”, där varierar olika sajters publiceringsdatum, men filmen är från april 2017, nästan fyra år gammal…

Vissa virala sajter suger

virala sajter
Image by Gerd Altmann from Pixabay

Så ytterligare en – ”Flickan närmar sig nyfödda fölet Lisa – titta nu på hästens reaktion!”, så clickbait så man storknar, och vet ni, filmen är från 2014, sju år gammal……

Hur kul är det att läsa 4 till 7 år gamla nyheter, ompaketerade i lite gulligull. Själv har jag som policy att filmerna max ska vara några dagar gamla.

Hur vissa sajter tyvärr agerar

virala sajter
Image by yogesh more from Pixabay

Visst har det hänt någon enstaka gång att jag publicerat filmer som har några år på nacken, men då anger jag att det handlar om en gammal film.

Men detta ofog med att damma av gamla storys och framställa dom som nya är enligt mitt sätt att se på saken bara ett billigt bondfångeri.

Dessutom vet jag ett flertal till som kör precis samma fula trick, vad jag däremot inte fattar är att så många förhåller sig så flata inför detta dystra faktum……