in

Vit noshörning dödad för så lite som bara ca 1 cm horn – man kan inte greppa det

En vit noshörning har dödats för sitt horn, som endast bara var ca 1 cm långt, det känns extra tragiskt och så djävla onödigt. Detta barbariska dåd har nu gjort en vit noshörningskalv föräldralös, sedan modern dödades för 1 cm horn.

Den 20-åriga Bella hade nyligen fått det mesta av hornet bortskuret av en veterinär, allt för skydda henne från tjuvjägare.

Ytterligare en vit noshörning har fått sitt liv släckt och NÄR SKA DET TA SLUT!!!

Bella blev avrättad för en centimeter horn.
Bella blev avrättad för en centimeter horn. Bild: Ayesha Cantor/Caters

Men det räckte inte, hon blev dödad för den lilla mängd horn hon fortfarande hade kvar skriver metro.

Hennes kalv, Tank, upptäcktes i lördags morse när han försökte knyta an med en annan mamma med kalv, allt medan han desperat ropade efter mamma.

Han var också skadad, men skadorna är nog mer ett resultat av att den andra mamman jagade bort honom. Bellas kropp upptäcktes vid Kragga Kamma Game Park i Sydafrika på torsdagskvällen.

Bella blev avrättad för en centimeter horn.
Bild: Ayesha Cantor/Caters

Hon har varit mor åt fyra kalvar, de heter Belita, Bembi, Champ samt Tank, hennes senaste. Nu har Tank blivit föräldralös bara 16 månader gammal.

Bella
Bild: Ayesha Cantor/Caters

Ayesha Cantor, som är föreståndare för parken där Bella bodde skrev på Facebook: ”Det är så overkligt, för bara 1 cm horn – vi kan inte förstå det extrema slöseriet.

Vi har alltid varit akut medvetna om att dessa noshörningar är allas noshörningar, att vi bara är deras vårdnadshavare. Vi är helt dränerade på känslor.”

Tack alla kära vänner, vi vet att du också är lika förkrossad såsom vi är, så så ledsna.