Connect with us

Vad kan vi hjälpa dig med?

Blandat

Vita högerextrema utgör det absolut största terrorhotet i USA enligt DHS

Vita högerextrema
Pexels

Har skrivit det så många gånger förut, vita högerextrema är vår tids stora farsot, en svulst som bara växer och som måste bemötas med full kraft, tills svulsten helt försvunnit, eller åtminstone kraftigt decimerats.

Man äcklas av att se deras inlägg på social media, deras svartvita världsbild är så extremt förenklad och alla som kommer med invändningar är PK-maffia, Vänstertroll, Fake News etc.

Läste för ett tag sedan på ADL, att alla hatmord i USA som skedde 2018 hade en högerextrem stämpel, smaka på det, ALLA HATMORD, om man inte inser faran i dessa siffror, då är man i behov av en blindkäpp……

NU har även ”Department of Homeland Security” (DHS) lagt fram utkast till tre rapporter där de varnar för att vit makt-rörelsen utgör det allvarligaste terrorhotet i USA, rapporterar Politico.

Alla tre utkast som granskats av Politico varnar för att vita maktgrupper utgör ett långt större hot än från utländska terroristgrupper.

Inget av de utkast som granskats av Politico nämnde något hot från antifa, den antifascistiska rörelse som president Donald Trump upprepade gånger har utmålat som en annalkande fara.

Det första utkastet hade det klaraste budskapet angående vita högerextremister, enligt Politico.

Den sade att ”ensamma förövare och små celler av individer” inom vita högerextremister – som i allt högre grad nätverkar med likasinnade utomlands – kommer att utgöra det mest ihållande och dödliga hotet.”

Vita högerextrema utgör den klart största faran enligt DHS

Vita högerextrema
Evan Nesterak / CC BY

De två efterföljande utkasten uppgav också att ”vita högerextremister kommer att utgöra det mest ihållande och dödliga hotet i landet fram till 2021.”

I utkasten konstateras också att 2019 var det dödligaste året för inhemska våldsamma extremister sedan Oklahoma City-bombningen 1995.

John Cohen, avdelningens terrorismkoordinator från 2011 till 2014, berättade för Politico att deras slutsats inte är förvånande.

”Detta utkast till dokument verkar överensstämma med tidigare underrättelserapporter från DHS, FBI och andra brottsbekämpande organ”.

Det farligaste terrorrelaterade hotet som USA står inför idag kommer från våldsamma extremister, som motiveras av vit överhöghet och andra långtgående högerideologiska orsaker, sade han.

När det gäller hot från andra håll så toppar Ryssland listan enligt DHS.

Ryssland ”kommer troligen att vara den främsta dolda utländska påverkansaktören och leverantör av desinformation och felinformation i USA”, säger utkastet, enligt Politico.

introbild – Photo by Sunyu Kim from Pexels

Spana även in dessa

Upplyftande

Drygt 50 000 spanska flaggor ”planterades” under natten i en park i Madrid för att hedra de som fallit offer för COVID-19. Den gräsbevuxna...

Blandat

Mamman hade ett gruppvideosamtal på Whatsapp med sin son och hans vänner när helt plötsligt en halvnaken främling dök upp i gruppen. Mamma berättar...

Blandat

Kommer USA inom kort att drabbas av en andra våg? I så fall kommer sjukhussystemets sprickor bli till rena avgrunder, den annalkande hösten och...

Blandat

Nu till ambulansförare i Indien. Med nedvevade fönster och tjutande sirener berättar den 41-årige ambulansföraren varför han kör ambulans. ”Jag förlorade min mamma för...