Sjuka YouTube-filmer där apungar torteras och dödas – allt för att få likes

YouTube-filmer där apungar dödas för skojs skull och för att få likes och visningar är synnerligen djupt stötande och motbjudande..

Det finns en sjuk aspekt av hela sociala media-grejen, det framkallar ibland det absolut sämsta hos människor, där hetsen på likes får folk att gå över gränsen.

Jag funderade på om jag skulle leta upp någon film, men beslöt mig för att de ska INTE FÅ NÅGON EXPONERING av sina sjuka filmer.

Dessa människor borde straffas enligt kung Hammurabi´s lag – öga för öga, tand för tand, inget skulle ge mig mer tillfredsställelse än detta, dessa filmer skulle jag gladeligen kika på…..

Minns hur Ladbible publicerade en video på Facebook om en söt sköldpaddsunge som försökte komma på rätt köl, och en klatschig rubrik om hur gulligt det var, vips så hade den tiotusentals gilla-markeringar, men den stackaren höll ju på att drunkna….

Såg själv filmen och det var ganska uppenbart att den hade stora problem och inte fan hade jag kastat mig på gilla-knappen.

Om ni ser någon sådan film anmäl det direkt till Youtube, detta vansinne måste få ett slut!

Dessa oskyldiga baby-apor torteras, exploateras och till och med dödas i en våg av sjuka videor som cirkulerar på YouTube.

Motbjudande YouTube-filmer där apungar plågas eller dödas

YouTube-filmer apungar dödas
I denna sjuka video hålls apan upp och ner och slås gång på gång i ansiktet. Credit: YouTube

Djurrättsaktivister har kritiserat Youtube för att inte ta bort de störande klipp som verkar vara en del av en enorm trend i Sydostasien.

Djupt stötande klipp som avslöjats av The Sun visar att de bedårande varelserna stryps, slås, hotas med tång eller till och med dödas på video.

Det tog bara några minuter innan de hittade många chockerande övergreppsvideor – varav några har hundratusentals visningar under hashtaggen #monkey_tube.

En video som de hittade visade en man som stryper en apa – med en filmtitel som skryter över hur apan skrek hjärtskärande”.

En annan video visar en skräckslagen apa som klänger sig fast vid sin ”ägare”, som sedan slänger henne i en sjö så hon ska ”lära sig simma”.

De hittade även en YouTube-spellista med 112 videor med titeln ”Kill baby monkeys”, som fått nästan 200 000 visningar och består av olika suspekta videor där apor missbrukas.

Sjuka kommentarer fyller fälten där folk föreslår olika sätt de kan skada dem, ofta under förevändning av ”disciplin”.

Kommentarer med förslag på ytterligare grymma saker som kan tillfogas aporna är särskilt störande

Sarah Kite, Action for Primate

Nyfödda apor och spädbarn placeras i bisarra, upprörande eller farliga situationer i dessa ”shower” – vilket kan sluta med att de dödas.

Filmerna verkade vara extra vanliga i Kambodja där de är iscensatta för YouTube.

Motbjudande YouTube-filmer där apungar plågas eller dödas

YouTube-filmer apungar dödas
Ord är överflödiga. Credit: YouTube

Apor tas ofta bort från sina mödrar för att skapa en snyftande film om en söt föräldralös unge i nöd.

Den mer störande trenden har varit att skada de små genom att placera dem hos vuxna apor – som inte är deras mödrar – vilket leder till att de blivit avvisade, skadade eller dödade.

Att placera spädbarn i dramatiska situationer är också en vanlig metod som djurplågarna använder för att få många visningar.

I en video ses en drunknande bebis, medan den som filmar inte gör något för att rädda den.

Förra veckan, i en sällsynt arrestering, konfiskerade indonesiska myndigheter tre makakapor, som hölls kedjade i små burar och torterades rutinmässigt för YouTube-videor.

Introbild – Image by Free-Photos from Pixabay

Spana även in dessa

Kuslig spökstad fastfrusen i tiden med djävulska temperaturer ner mot – 50°C

Kusliga bilder från en rysk spökstad, ca 18 mil från staden Vorkuta, efter att invånarna flytt dess outhärdliga temperaturer på hiskeliga -50°C. Vorkuta är en...

Farhågor kring stängda gränser och alla nya varianter av coronaviruset

Det känns som att antal hotande varianter av coronaviruset aldrig tar slut. Det poppar ständigt upp nya varianter som hotar våra förhoppningar om ett...

5 hårresande mysterier om kusliga ”spökskepp” som lever vidare än idag

Bara ordet spökskepp ger en kalla kårar, minns att jag för många år sedan läste en bok som hette dödsskeppet, när man väl mönstrat...

Senaste inläggen