Connect with us

Sök bland alla artiklar

Blandat

Zebran ”Hope” som skulle stå för hoppet är nu död – ”dödad av fyrverkerier”

Zebran dödad av fyrverkerier
Pixabay

Zebran ”Hope” blev med största sannolikhet dödad av fyrverkerier. Den unga zebran som föddes i mars, då Englands första nationella lockdown infördes, stod för just hopp och ljus.

Parken ”Noah’s Ark Zoo” meddelade med ”stor sorg” att djuret avlidit onsdagen den 4:e november.

Enligt djurparken så döpte de henne till ”Hope”, ”hon skulle symbolisera ljuset och hoppet i tider som kändes dystra”.

De tillade att zebran blivit en ”symbol för det goda” hos djurskötare och många av våra besökare”.

Hope blev enligt uppgifter skrämd av de höga smällarna från flera lokala fyrverkerier på kvällen den 4 november, rapporterar independent.

I ren panik rusade hon rakt in i inhägnadens staket och de skador hon ådrog sig orsakade hennes död, visade obduktionen.

Djurparkens VD Larry Bush sade: ”Vi känner oss förkrossade över förlusten av vår unga zebra ”Hope”. Hon var så full av energi och liv och var en frisk ung zebra.

”Det är en sån tragedi att hon förlorat sitt liv, till synes som ett resultat av närliggande fyrverkerier vid en fest.”

Zebran blev dödad av fyrverkerier

Zebran dödad av fyrverkerier
Hope med sin mamma i inhägnaden. Image: Noah’s Ark Zoo Farm

Han fortsatte: ”Vi vet att det inte var deras avsikt, men folk som avfyrar fyrverkerier förstår inte alltid vilken påverkan fyrverkerier kan ha på djur – oavsett om det rör zebror, hästar, inhemska djur eller husdjur.”

Skötaren Jayne Gibbins sade: ”Hennes födelse blev en höjdpunkt bland oss då vi tvingades stänga djurparken i tre månader till följd av lockdown, och vi sörjer alla hennes bortgång.”

Djurparken vill nu att folk ska förstå vilken effekt fyrverkerier kan ha på djur och att använda den tragiska händelsen som ”katalysator för förändring”.

Djurets ägare Jen Bradshaw skrev på Facebook: ”Detta är den nakna sanningen om vad fyrverkerier kan göra med djur.”

Introbild – Image by Hans Braxmeier from Pixabay

Spana även in dessa

Blandat

Nu varnar forskare för ett nytt coronasymtom som kan vara en indikation på att du blivit smittad – det handlar om en ”konstig känsla...

Upplyftande

En utmärglad säl som utnyttjades av tonåringar för att ta selfies räddades av djurvårdare och igår kunde den släppas tillbaka i havet, sedan den...

Blandat

Verklighetens Mowgli är en djup tragisk historia. Han tvingas ta sin tillflykt till djungeln för att slippa bli mobbad i byn. Hans stackars mamma...

Blandat

Kinesiska forskare hävdar nu att coronaviruset uppstod i Indien. Peking har länge försökt lägga skulden för utbrottet på andra länder. Först var det Europa...