En fantastisk guide till zeppelinare – allt du behöver veta om de gigantiska luftskeppen

Dags att bekanta oss med zeppelinare, de där ”monstren” som vi idag betitlar som klassiska luftskepp. Man säger att det är ett stelt luftskepp om det är baserat på ett metallskelett, om ballongen inte har ett metallskelett kallas den istället för blimp.

Man kan lite kort säga att en zeppelinare endast är en motordriven gasballong baserad på ett metallskelett som klätts med duk.


Andra varianter är så kallade halvstela luftskepp, där ballongen fästs ovanpå ett ramverk med motorer och förarplats. Sådana tillverkades företrädesvis i Italien.

Ferdinand von Zeppelin

Ferdinand von Zeppelin
Ferdinand von Zeppelin

Zeppelinaren är uppkallad efter den tyska greven Ferdinand von Zeppelin, vars fabrik låg i Friedrichshafen vid Bodensjön, där man även tillverkade zeppelinbilar.

Zeppelinarens historia

Från 1890 ägnade sig Ferdinand all sin kraft med att bygga styrbara luftskepp – zeppelinare. Han grundande företaget Zeppelin.


Den 2 juli 1900 genomförde Ferdinand von Zeppelin den första flygningen med det 128 meter långa luftskeppet LZ 1.

1906 hade han lyckats skapa den typ av styrbara ballongluftskepp, som kom att kallas för zeppelinare.

Dess uppbyggnad

Zeppelinare
Pinterest

Ferdinand von Zeppelin hade många motgångar. Trots upprepade bakslag, bland annat en allvarlig katastrof vid Echterdingen 1908, så lyckades Ferdinand genom sin okuvliga energi driva projektet framåt.

Efter olyckan i Echterdingen genomfördes en enorm insamling i Tyskland, som lade grunden för Zeppelin-stiftelsen. Enda landningen av en zeppelinare i Sverige skedde 1919, det var en LZ 120 Bodensee.

Användningsområde

Några år före andra världskriget användes zeppelinare i passagerartrafik över Atlanten och mellan olika tyska städer. Även Stockholm fick besök av en zeppelinare.

Zeppelinarna var fyllda med vätgas för att hålla dem lättare än luft, vilket var olyckligt då vätgas i blandning med luftens syre bildar knallgas, som är mycket explosiv.

Föga förvånande så inträffade en hel del olyckor. Man använde även Zeppelinare under första världskriget och tyskarna använde dem för att bomba Storbritannien. Men de visade sig dock vara sårbara för brandammunition, som tagits fram enkom för att bekämpa zeppelinarna.

Olyckor

Den mest kända olyckan är när luftskeppet Hindenburg brann 1937. Hindenburg, världens just då största zeppelinare, förstördes i ett inferno av eld då det anlänt till Lakehurst i New Jersey.

En detaljerad studie av Hindenburg

Troligen träffades Hindenburg av en blixt som antände vätgasen där 35 personer dog. Händelsen filmades och reportern som kommenterade katastrofen började gråta, vilket gjort filmen till en av de mest uppmärksammade och mest sedda katastrofdokument.

Man kan väl säga att detta var luftens motsvarighet till Titanic.

Katastrofen med Hindenburg är ett faktum

Mest anmärkningsvärt är att många passagerare överlevde. Numera används uteslutande helium, vilket ger något sämre lyftförmåga, eftersom helium är något tyngre än väte, men som är helt säkert.

En luftskeppsolycka av helt annat slag inträffade på flygplatsen Tempelhof i Berlin 1931, då luftskeppet Graf Zeppelin skulle avgå.

Det skedde i samband med en stor flyguppvisning. För att hålla skeppet kvar på marken hade man fäst linor utmed sidorna, som hölls på plats av värnpliktiga.

Värnpliktiga höll i repen – men bristande kommunikation gjorde att vissa följde med i repen medans zeppelinaren steg mot skyn

Zeppelinare
Luftskeppet Graf Zeppelin. Bild: via airships.net

Kommunikationen var dock bristfällig. När tecken gavs att släppa iväg skeppet så uppfattades inte detta av alla, vissa höll kvar och följde med upp i luften.

Skeppet steg snabbt och då var det inte tal om att släppa. Så småningom orkade de inte hålla sig kvar utan föll till marken och omkom. En man överlevde dock genom att knyta fast sig i linan och kunde tas om hand då skeppet landat igen.

En guide till dåtidens zeppelinare

Glöm inte att dela zeppelinarnas historia till dina vänner!