torsdag 21 oktober 2021

Möt ”Andre the Giant” – legenden som kunde svepa 106 bira på en natt

”Andre the Giant”, vars riktiga namn var, André René Roussimoff, blev känd som den vänliga brottaren.

Fransmannen tog hela världen med storm, men en ny dokumentär avslöjar en mörkare sida.

Den snälla jätten

Andre the Giant
Image: World Wrestling Entertainment

Han var en HULK, det vara bara den gröna färgen som saknades…..

Hans gigantiska kroppshydda gjorde att han brottade ner allihop, han slängde dom i ringen som om de var dockor, trots att de försökte få ner honom, så misslyckades de alltid.

Blev snabbt en superstjärna

Andre the Giant
Credit: HBO

Innan ”The Rock”, ”John Cena” och ”Hulk Hogan” såg dagens ljus fanns brottarstjärnan André som mosade alla motståndare, och dominerade brottningen på ett sätt som ingen någonsin tidigare lyckats med.

Hulk Hogan med sin vän Andre

Hulk Hogan med sin vän Andre
Image: World Wrestling Entertainment

Det var kämpen André the Giant. Men en ny dokumentär från HBO avslöjar hans mörka sida, och hur den legendariska jätten, som var 226 cm lång och vägde mellan 170 och 250 kg, fick kämpa med psykisk ohälsa varje dag.

Led av psykisk ohälsa

Andre led av psykisk ohälsa
Credit: HBO

André började växa onormalt stort vid 16 års ålder, men han besökte aldrig någon läkare, han bestämde sig för att använda sim storlek för att nå framgång, att bli något speciellt.

Han hamnade slutligen i Nordamerika och blev megakändis i deras brottarcirkus, kommentatorerna beskrev honom som ”Världens åttonde underverk”.

Världens åttonde underverk

Världens åttonde underverk
Image: World Wrestling Entertainment

Han drog folkmassor överallt där han gick och tjänade en förmögenhet, han blev den enda obesegrade superstjärnan i pro-wrestling.

Blev den enda obesegrade superstjärnan i pro-wrestling

Andre i ringen
Image: World Wrestling Entertainment

Hulk Hogan var en av beundrarna ”Han hade en stor empati, energi och karisma”, berättar han u dokumentären. ”Det var något magiskt med honom.”

Han blev vän med Arnold Schwarzenegger, som berättade att de gick på middag en kväll och André grep Arnold och lyfte upp honom ”som en docka” när Schwarzenegger insisterade på att betala.

”Det visade bara hur stark han var”, säger Schwarzenegger.

En av de största ”öldrickare” som någonsin levat

Andre the Giant
Youtube

Vänner kallade honom för en av de största ”öldrickare” som någonsin levat, han lyckades klämma i sig 106 öl på en natt skriver The Sun.

Andre the Giant tog upp två flygplanssäten när han flög

Andre the Giant tog upp två flygplanssäten när han flög
Credit: HBO

Men bakom berömmelsen var det annorlunda, en mycket sorgligare historia. André var en man med stor smärta, att dricka blev hans sätt att hantera det.

Efter Wrestlemania III i mars 1987, när Hulk Hogan besegrade honom i en regisserad fight, blev Andrés fysiska hälsa försämrad och hans karriär var över.

Andre The Giant Official Trailer (2018) | HBO

Han försvann från rampljuset och 1993, vid 46 års ålder hittades han död i ett hotellrum i Paris, med misstänkt hjärtattack. Hans korta men otroliga liv var över.

Nya artiklar